New online era is coming. Představujeme nový web HARPER'S BAZAAR

Ready to enjoy summer? Užijte si léto plnými doušky s Cinzano

Léto, pohoda a radost ze života v jedné skleničce.
komerční článek
——
26. července 2022

Foto: Cinzano

Aperitivo Italiano

Příjemné chvíle s přáteli miluje každý.  Rituál italského aperitivu nabízí skvělou příležitost, jak si je vychutnat naplno. Tradiční Aperitivo Italiano v sobě totiž spojuje radost z přátelského setkání s dokonalým chuťovým zážitkem v podobě lahodného nápoje a výborného občerstvení. Sklenička tradičního italského aperitivu dodá jakékoliv chvíli tu správnou atmosféru. Zvolit můžete sladké Cinzano Bianco, výrazné Cinzano Rosso nebo sušší Extra Dry. Svým chuťovým pohárkům můžete dopřát také legendární Aperol s mírně nahořklou chutí pomerančů či Campari – světoznámý bitter nádherně červené barvy s výrazně hořkou chutí bylin. A díky nealkoholickému aperitivu Crodino nepřijdou zkrátka ani ti, kteří alkoholu neholdují. K dostání je ve dvou podobách. Crodino Bianco je typické svou kořeněnou a hořkosladkou chutí, Crodino Rosso zase ocení milovníci lehce trpkého aroma krvavých pomerančů.

Letní osvěžení v podobě míchaných drinků Cinzano 

Vyzkoušejte legendární italské Cinzano, které v podobě míchaného drinku vytvoří skvělou atmosféru a připraví chuťové buňky na nadcházející večeři.  

Bratři Giovanni a Carlo Cinzano svůj poklad vytvořili už v roce 1757, ale jeho receptura zůstala dodnes utajená. Víme však, že kromě kvalitního vína obsahuje Cinzano také jalovec, pomerančovou kůru, hřebíček, muškátový oříšek, pelyněk nebo koriandr, a je skvělým základem pro letní osvěžení.

A co víc? Tři skvělé drinky si doma připravíte během minutky a jsme si jistí, že si je okamžitě zamilujete!

Cinzano Ginger

Svěžest s kapkou hořkosti. Led, 1 díl Cinzano Rosé a 2 díly zázvorové limonády, navrch plátek čerstvého citronu a kousek zázvoru.

Cinzano Rosé

Do sklenice s ledem přidáte 1 díl Cinzano Bianco, 2 díly růžového toniku a navrch vaše oblíbené lesní ovoce.

Cinzano Tonic

Stačí ve sklenici s ledem spojit 1 díl suchého Cinzano Extra Dry, 2 díly klasického toniku, přidat kousek okurky a užít si letní pohodu!

Aperol Spritz RTE

Ikonický italský aperitiv, symbol letní radosti a pohody, přichází v nové podobě: Aperol Spritz RTE. Zkratka Ready To Enjoy napovídá, že můžete mít skvělý zážitek neustále po ruce! Perfektně namíchaný drink s vyváženým poměrem Aperolu, prosecca a sody v praktických lahvičkách si tak můžete vychutnat na dovolené, u vody, při letním grilování, či na pikniku: pro dokonalý zážitek stačí přidat led a plátek pomeranče. Lahvičky perfektního Aperol Spritzu ocení všichni, kteří milují chuť legendárního drinku, ale na jeho míchání nemají ingredience nebo čas. 

Aperol se světu poprvé představil v roce 1919 na mezinárodním veletrhu v Padově. Po sedmiletém experimentování ho vytvořili bratři Luigi a Silvio Barbierové. Přesné složení je stále opředené tajemstvím, podle původní receptury se však typicky oranžový nápoj vyrábí z citrusového oleje doplněného vzácnými bylinkami a kořeny, které tvoří vyváženou kombinaci chutí. Při výběru názvu „Aperol“ se bratři inspirovali francouzským termínem „apéritif“, který označuje nápoj podávaný před jídlem a zpříjemňující společenskou konverzaci. Tím dali základ podávání Aperolu zejména při přátelských setkáních a společenských událostech.

Italský Aperol je tradiční volbou aperitivu pro ty, kteří oceňují jeho hořkosladkou chuť. Dnes již legendární Aperol Spritz vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (Spritz Veneto) s kombinací prosecca, perlivé vody, Aperolu, pomeranče a ledu. Skvěle osvěží a zdroj potěšení a radosti nejen ve stylu Aperitivo Italiano – přátelského setkání po práci. Tradiční rituál si Italové dopřávají pravidelně: přináší jim odpočinek, uvolnění a pohodu. Sklenička skvělého drinku spolu s olivami, sušenými rajčaty nebo tyčinkami grissini naladí chuťové buňky na nadcházející večeři a mysl na příjemnou vlnu báječných zážitků.

Tip Harper's Bazaar: 

Obsah lahvičky nalijte do sklenice plné ledu. Nakonec do drinku přidejte plátek pomeranče. A obejdete se bez brčka. Jeho použitím byste se připravili o báječnou pomerančově bylinkovou vůni. 

CIN CIN!

Objednejte si předplatné Harper‘s Bazaar

Časopis Harper‘s Bazaar
Předplatné

Podobné články

Sleduj nás
na instagramu