Teploty nad 20, svěží teplý vítr a něžné sluneční paprsky, které příjemně hladí po tváři – začíná sezóna venkovních posezení na terasách, zahradách a střechách s výhledem na celé město.
A byť jídlo je často jenom záminkou se setkat, letní sezóna nabízí celou paletů čerstvých surovin, na které jsme se těšili celou zimu!
Seven North
„Sharing is caring“ – právě tento slogan vynesl vynalézavý koncept nově otevřené restaurace Seven North na vyšší úroveň. Filozofie šéfkuchaře Eyala Shaniho se inspiruje středomořskou, francouzskou, německou a italskou kuchyní, kdy jejich pojením vytváří nečekané a unikátní pokrmy, které jsou určeny ke sdílení. Nejlépe v kruhu přátel a těch nejbližších.
Fusion menu v ABOVE Rooftop
Střešní terasa pražského hotelu W Prague láká od poloviny června všechny milovníky fusion kuchyní, které navíc vzniklo ve spolupráci s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. Večerní menu obsahuje dva chody: Tongue Twister – grilovaný hovězí jazyk s karamelizovaným zelím a nakládanou mrkví a jako druhý chod mátový hummus s marinovaným vejcem a pečenou mrkví na kari másle.
Japonské menu v MIRU Four Seasons
Střešní pohled na Prahu si můžete vychutnat také z hotelu Four Seasons. Restaurace MIRU zde nabízí letní, degustační menu vytvořené šéfkuchaři Toshikazu Kato a Nicholasem Trosienem. Menu je poctou japonské kuchyni a jejím technikám. Najdete zde tradiční japonské pokrmy interpretované pro letní, gurmánský zážitek - například křupavou rýži s pikantním tuňákem, yuzu miso s červenou treskou, lanýžové ponzu či sladký jasmínový krém s wasabi piškotem a saké sorbetem.

Ústřicové čtvrtky a letní brunche v ZEM
Restaurace ZEM v designovém prostředí hotelu Andaz nabízí nyní v létě každý čtvrtek oázu pro milovníky mořských specialit. Jednou týdně si zde můžete vychutnat čerstvé francouzské ústřice Fine de Claire podávané s pečlivě vybranými bílými víny z Německa, České republiky i Francie, a to přímo na nově otevřené terase.
Jednou měsíčně se také můžete těšit na speciální menu – v červnu na oslavu jahod, rebarbory a třešní, v červenci na delikátní hřebenatky, masové speciality a tuňáka, a v srpnu na obilniny, vyzrálá masa, fermentované mléčné výrobky, ovocné plody a sezónní zeleninu.

Špejle
Pakliže preferujete koncept bufetů a nekonečného fingerfood, kde můžete ochutnat úplně všechno, Špejle, která nyní otevřela svou novou pobočku v Jungmanově ulici, bude tím pravým místem pro váš meet-up. Tapas, jednohubky, chlebíčky, ba i malé porce hlavních chodů si můžete vychutnávat v libovolném množství. Sezónní suroviny a domácí chléb (který si ve Špejli pečou sami), teplá a studená kuchyně i sladké speciality, které si užijete jak s kávou, tak i víkendovou mimosou!
Celovečerní program v Buddha-Bar
Pakliže si chcete užít večeři s doprovodným programem, bude Buddha-Bar vaším spotem. Koncept panasijské gastronomie nabízí nejen sushi, ale autorské pokrmy šéfkuchaře Jana Voráčka či legendární signature speciality – například kuřecí salát Buddha-Bar nebo černou tresku marinovanou v omáčce miso-yuzu. Večer navíc oživí rezidentní DJ, saxofonistka nebo vystoupení burlesky – a to vše v unikátním interiéru inspirovaném Asií.
A pokud dostanete chuť na drink, stačí se posunout o patro výš, kde vás čeká výběr těch nejlepších koktejlů v Praze.
Monastique v hotelu Mandarin Oriental
Pro milovníky tradiční romantiky ve dvou je zde restarace Monastique. Pod vedením šéfkuchaře Michala Horvátha a jeho zástupců Aleše Bursíka a Tadeáše Synka se zde snoubí současné kulinářské umění s bohatými českými tradicemi. Kromě klasického menu à la carte si můžete vychutnat i letní menu, v němž najdete nejčerstvější sezónní suroviny – ovoce a zeleninu, vyzrálá masa i ryby.

Večerní koktejl nebo BBQ lunch ve Veuve Clicquot Sun Club
Koncem května se slavnostně otevřela první letní terasa Veuve Clicquot Sun Club v České republice. Ta je místem, kde se propojuje neformální letní atmosféra s vytříbeným designem a pokrmy a kde si můžete od úterý do soboty vychutnat kompletní nabídku šampaňského Veuve Clicquot, společně s letním menu připraveným pod vedením šéfkuchaře Richarda Bielika.
Letní sezóna na terase navíc od června každou druhou neděli nabízí pravidelné all you can eat BBQ lunche, které si taktéž můžete vychutnat s neomezenou konzumací šampaňského Veuve Clicquot.
Kavárna Café PUPP
Pokud se chystáte na karlovarský festival, neměli byste minout Café PUPP, kavárnu s kouzlem monarchie – slavnou zastávku nejen festivalových hostů a místních milovníků tradičních českých zákusků.
Vyzkoušejte tu například slavný dort Johanna Georga Puppa nebo oblíbené sladké poháry. Zde se můžete na chvíli stát turisty ve svém vlastním městě a vychutnat si jeho krásu všemi smysly.
