Konečně pořádný nedělní brunch

Jste stejně jako my posedlí brunchem a toužíte po líně strávené neděli s přáteli? Zbystřete. Objevili jsme nové místo, kam se zaručeně budeme často vracet. A nejen na brunch…
komerční článek
——
5. listopadu 2022

Není nad brunch 

Představy o ideálně strávené neděli jsou různé. Někdo se chce hned zrána pořádně zapotit při fyzické aktivitě, jiní se raději budou povalovat v peřinách až do poledních zvonů. Snad všichni se ale shodneme na tom, že dobré nedělní jídlo, ideálně v milé společnosti, je ten nejlepší způsob víkendové odměny za náročný týden.  Dlouho nám scházelo místo, kde bychom si mohli dopřát stylový a poctivý brunch, zatímco by se naše ratolesti radostně ponořily do hry. Teď jsme ho našli!
Nově otevřená restaurace hotelu The Mozart Prague v ulici Karolíny Světlé do puntíku splňuje naše představy o nedělním dolce vita. V rámci brunche je na výběr ze čtyř předkrmů, čtyř hlavních chodů a tří dezertů. Speciální menu a senzačně vybavený dětský koutek s chůvou je zárukou spokojenosti nejmladší generace.

Všechny chutě světa

Sto bodů ze sta dáváme poloze a pohodlí, ale především si tady připadáme jako ve snu, co se gurmánských požitků týká. Originalita a snaha přicházet s novými fúzemi chutí se u šéfkuchařů cení zlatem. Rukopis místního chefa, Marka Kouckého, na první dobrou prozrazuje, že pan šéfkuchař nemálo cestoval. Baví nás jeho exotický nádech i vynalézavý přístup k oblíbeným klasikám. Jak by také ne – Marek Koucký sbíral zkušenosti za hranicemi více než 17 let a naučil se uspokojit i ty nejnáročnější gurmány prahnoucí po nutričně a chuťově vyvážených chodech, které lahodí jak chuťovým pohárků, tak oku. V několika pětihvězdičkových hotelích v Londýně mezi jeho hosty patřily i áčkové celebrity jako Paris Hilton, Melanie B, Mel Gibson či rapper 50 Cent, učil se po boku šéfkuchařské star Marthy Ortiz v Mexico City i ve fine-diningové restauraci luxusního resortu na Maledivách. Schválně, zkuste tyto cizokrajné vlivy vystopovat v menu restaurace. Trojice naprostých „must try“ je podle nás polévka z topinamburu s pečenými kaštany, chobotnice s vepřovým bůčkem a uzenou bramborou a čokoládová pěna s jogurtovou zmrzlinou.

Před kulturou i po ní 

Restauraci hotelu The Mozart Prague si ale ukládáme do paměti i pro řadu jiných příležitostí než jen nedělní brunch. Svou polohou je ideálním zastavením na občerstvení před divadelním představením nebo koncertem, skvělá bude na malý odpolední hlad, večerní drink i pracovní snídani či oběd. Zkrátka důstojné a poklidné místo, které příjemně překvapí vzrušujícími chuťovými zážitky.

Ceny brunche začínají na 890 Kč na osobu, brunch s neomezenou konzumací vína a piva pak vyjde na 1150 Kč pro jednoho. Speciální menu pro děti do 4 let je za 290 Kč, pro děti od 5 do 11 let je cena 445 Kč.

Objednejte si předplatné Harper’s Bazaar

Časopis Harper’s Bazaar
Předplatné

Podobné články

Sleduj nás
na instagramu