Užijte si podzim plný těch nejchutnějších gurmánských zážitků

Ty nejlahodnější pokrmy, skvělé nápoje, dechberoucí interiéry, božské dezerty a to vše v doprovodu vašich nejbližších...
Redakce Harper’s Bazaar
——
16. listopadu 2023

Archiv Alma

Přesně takto by měl vypadat - a především pak chutnat podzim. Zapomenout na nastávající (a rychlostí blesku se blížící) předvánoční stres a zkrátka se projíst jedním z nejbarevnějších obdobím v roce. Kam zavítat? Určitě nešlápnete vedle s následujícími tipy.

Alma Prague

Alma je velkorysý gastronomický koncept, jehož součástí je restaurace pod taktovkou šéfkuchařů Petra Židka a Michala Daňka, která je postavená na otevřené kuchyni, přípravě na ohni a hře s ingrediencemi z lokálních farem, lesů i luk. Centrální vzdušný, členitý prostor navržený studiem Neuhausl-Hunal zahrnuje také koktejlový bar. Do restaurace se vstupuje přes moderní kavárnu, ve vnitrobloku najdete wine bar zaměřený na naturální vína i Alma Wines – obchod s vínem. Součástí Almy je také vlastní fermentační laboratoř ve sklepě, zrárna masa, sklepní klub a prostory pro nejrůznější kulturní i privátní akce tamtéž.  

Alma je nový život uprostřed starého města. Avantgardní duše, která po dekádách chátrání ožívá na místě populárního prvorepublikového kina Alma, kam se ještě v šedesátých letech chodilo na Felliniho nebo trezorové filmy. Restaurace, kavárna i bar chtějí být tepajícím gastronomickým i kulturním srdcem celé Vojtěšské čtvrti, místem, kde se budete cítit doma od ranní kávy po večerní drink.

Alma je nová kapitola příběhu Kro Kitchen – všechny zkušenosti z provozu, nadšení, know-how i filosofii si bereme sebou a posouváme je v Almě ještě výš. Budujeme podnik, jaký jsme si vždycky přáli mít. Se zahrádkou ve vnitrobloku, historickým sklepem ožívajícím kulturními akcemi i našimi fermentačními pokusy. Organismus pulzující novými nápady, se spokojeným a energickým týmem profíků, kteří táhnou za jeden provaz.  

Aktuální podzimní menu, které máme od listopadu, najdete zde.

Marie B

Tým lidí z michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise otevřel nový podnik – restaurace Marie B vyrostla v Dlouhé ulici v centru Prahy. Šéfkuchař Jiří Šoura servíruje hostům gastronomický zážitek, který spojuje tradiční českou kuchyni, kreativní přístup a kvalitní suroviny. Na podnik navazuje vinotéka Vin de Marie.

Ambiente se rozrostlo o Marii B. Název podniku v Dlouhé ulici v Praze odkazuje ke kuchařce Marie B. Svobodové z níž pravidelně čerpá i kuchařský tým La Degustation Boheme Bourgeoise. Tam sedm let působil šéfkuchař nového podniku Jiří Šoura a nyní s Oldřichem Sahajdákem rozšířili své teritorium. 

V Marii B nabízí české recepty v netradičním pojetí. Menu obměňují podle dostupných surovin, čtyřchodové obědy a večeře servírují formou carte blache – jídlo hostům odprezentují až poté, co dojedí, a jen pokud budou chtít.

„Carte blanche je pro hosty legrace. Užijou si dobré jídlo a můžou při tom hádat, jestli právě dojedli vepřové, nebo telecí. Zároveň má spoustu výhod pro kuchyni – jsme kreativnější a kompletně zpracováváme veškeré suroviny. Bez pevného lístku můžeme měnit nabídku i v řádu hodin a pohrávat si s ní," vysvětluje koncept Jiří Šoura.

Amano

Amano, moderní italská restaurace, jejímž srdcem je Josper gril a speciality z masa, ryb i plodů moře. Amano se zrodilo z vášně pro kvalitní italskou kuchyni, snoubí se tu láska k řemeslu, ingrediencím i sezóně.  Restaurace je nejmladším přírůstkem do italské rodiny sítě restaurací La Collezione Riccarda Lucqueho a Ondřeje Rákosníka a slibuje zážitek na úrovni restaurací Aromi či La Finestra in Cucina. Velký důraz je tu kladen na tradiční italské produkty, které nám dovolují gastronomii utvářet na vyšší úrovni.   

Dominantou otevřené kuchyně je speciální Josper gril, který dodává pokrmům nezaměnitelnou chuť i aroma. Ať si z menu objednáte jakýkoliv chod, věřte, že se v některé fázi přípravy dotkl ohně. Určitě vyzkoušejte stařená masa prémiové kvality či výběr mořských plodů z Josper grilu s omáčkou guazzetto. À la carte menu nabízí také italskou pastu, risotto a výběr domácích dezertů, gelato i sorbety.  

Na výběr je i degustační menu, které přináší to nejlepší z Amana dle šéfkuchaře Honzy Vachudy, menu vás provede celou Itálií od antipasti po dolci, od severu na jih na talíři i ve skleničce. Amano je o komplexním zážitku, vinná karta a selekce vín nádherně podthuje celý dojem. „Aktuální koncept zrcadlí můj vřelý vztah k italské kuchyni, řemeslu a preciznímu přístupu. Klademe velký důraz na tradiční italské produkty, které používáme s láskou. Naše menu stojí na poctivosti, kvalitních surovinách, čerstvosti, respektu k ingrediencím, na lidech a produktech jejich práce. Kvalita je u nás vždy na prvním místě! Pracujeme se sezónními surovinami a snažíme se využít každou část na maximum, aby vznikal minimální odpad,“ říká šéfkuchař Honza Vachuda.   

Pokud si chcete vychutnat kvalitní gastronomii v krásném industriálním interiéru, pak je Amano místem, kam se budete rádi vracet. Ať přijdete na oběd či večeři, najdete si tu svůj kousek pohostinné Itálie. Potěšte své smysly v Amanu. Žijte s námi jako Italové, okamžikem a skvělým jídlem.

ZEM

Úspěšná a populární restaurace ZEM hotelu Andaz Prague, která si během velmi krátké doby dokázala, získat pevné místo na české gastronomické scéně - a to hlavně díky neotřelému přístupu a kulinářskému umění šéfkuchaře Richarda Bielika, si pro své místní i zahraniční klienty připravila další novinku. Hosté mohou využít unikátního zážitku privátní dining room.

Nejedná se o tradiční záležitost, kterou nabízí řada dalších zařízení, tento neobvyklý exkluzivní zážitek s pětihvězdičkovým servisem si mohou klienti dopřát v soukromé místnosti, která je součástí restaurace ZEM. V tomto místě se snoubí nádherný design restaurace, s možností přizpůsobení osvětlení i teploty dle přání hostů, nebo stylu či tématu setkání. Toto místo s kapacitou pro 10 osob je nejen ideální volbou pro rodinné sešlosti nebo menší akce, ale i skvělým prostorem pro obchodní jednání.

Nadstandartní služby jsou garantovány jedinečnou obsluhou, která určena pouze pro klienty privátní dining room. Tým Richarda Bielika a celé restaurace ZEM zde představuje speciální koncept „sdíleného“ stolování. Klienti mají možnost si užít více chutí a gastronomických zážitků, bez časově náročného vybírání jednotlivých jídel z menu. Tento speciální koncept nabízí variaci originálních a chutných pokrmů, která se mění v závislosti na sezóně, a tím je zaručeno, že se hosté mohou těšit na gastronomické novinky při každé návštěvě, a každé jejich setkání či jednání v private dining room bude garantováno úspěchem.

Objednejte si předplatné Harper’s Bazaar

Časopis Harper’s Bazaar
Předplatné

Podobné články

Sleduj nás
na instagramu