Pokud jste to, co jíte, buďte gurmánem

Připravte se na podzimní hody v Alcronu. Tři slavní šéfkuchaři vám naservírují to nejlepší, co aktuální gastronomie nabízí.
komerční článek
——
11. října 2024

Alcron

Sychravý podzim má své kouzlo, které neodmyslitelně patří i ke gastronomickým zážitkům. A kde jinde si dopřát něco mimořádného než v ikonické restauraci pražského Alcronu. Aktuální sezóna slibuje skutečnou lahůdku – menu od tří špičkových šéfkuchařů, kteří své kulinářské umění povýšili na mistrovské dílo. Poznejte, co pro vás připravil Michal Konrád, Jozef Breza a Martin Záhumenský – tři jména, která jsou synonymem pro kreativitu, vášeň i tradici.

Michal Konrád – Chuťová symfonie Evropy a Asie

Prvním šéfkuchařem, který rozproudí vaše chuťové buňky, bude 4. října Michal Konrád. Tento charismatický Slovák, který již ve 26 letech šéfoval pan-asijské restauraci Fou Zoo, přináší do Alcronu své bohaté zkušenosti a lásku k asijské kuchyni. Po návratu na Slovensko si získal srdce gurmánů projektem Bao Brothers, kde brilantně propojil svět street foodu s luxusním zážitkem.

„Vařím s láskou a snažím se, aby bylo každé jídlo výrazné, pestré a plné emocí,“ říká Michal. Jeho menu pro Alcron přináší neobvyklou fúzi chutí, kde se setkávají asijské ingredience s evropskými technikami. Připravte se na opravdový zážitek, který vás přenese na exotické cesty plné překvapení a delikates.

Jozef Breza – Slovenská tradice v moderním podání

Pokud máte slabost pro jídla inspirovaná přírodou a sezónními surovinami, zapište si do diáře 29. listopad. Toho dne vám totiž bude servírovat Jozef Breza, jeden z nejlepších šéfkuchařů Slovenska, který si svou reputaci vybudoval v Grand Hotelu Kempinski. Dnes vaří v Gašperově mlýně, restauraci, jež kombinuje lokální suroviny s filozofií udržitelnosti a ekologického přístupu.

„Vaření je pro nás respekt k přírodě, ke každé surovině, kterou maximálně využíváme,“ vysvětluje Jozef. Jeho menu pro Alcron bude oslavou sezónních chutí slovenských hor, doplněné o suroviny nakládané a fermentované během léta. Jozef Breza přenese atmosféru podtatranské přírody do srdce Prahy a vy si tak můžete vychutnat pokrmy, které nesou punc tradice, ale zároveň inovace.

Martin Záhumenský – Italský šarm a dokonalá surovina

Další datum, které byste si měli poznamenat do svých přeplněných diářů, pokud milujete autentickou kuchyni s dotekem Itálie, je 13. prosinec. Martin Záhumenský, šéfkuchař s více než třináctiletou praxí v michelinských restauracích ve Velké Británii a zakladatel zážitkového projektu Pappa Mia v Toskánsku, představí své signature pokrmy. Jeho styl je oslavou kvalitních surovin, které vždy stojí v centru jeho tvorby.

„My kuchaři jsme jen malou částí celého procesu, který začíná u farmářů a pěstitelů,“ přemítá Martin nad svou filozofií vaření. V jeho menu se snoubí jednoduchost a sofistikovanost, které společně vytváří harmonii chutí, jež osloví i ty nejnáročnější hosty.

Nechte se unést gastronomií v Alcronu! Menu všech tří šéfkuchařů budou čtyřchodová, doplněná amuse bouche a petit fours, což zaručuje nevšední a dlouhotrvající zážitek. Cena za tento gurmánský zážitek je 1 690 Kč na osobu, s možností vinného párování za 1 090 Kč. Rezervace míst je nutná předem – pokud toužíte po večeru plném vytříbených chutí, navštivte stránku Alcron Prague a zarezervujte si své místo.

Podzimní sezóna v Alcronu je mnohem víc než jen zážitková večeře – je to cesta do světa umění na talíři, kde se potkávají tradice, inovace a vášeň pro dokonalé jídlo.

Objednejte si předplatné Harper’s Bazaar

Časopis Harper’s Bazaar
Předplatné

Podobné články

Sleduj nás
na instagramu