Kde si pod širým nebem vychutnat kvalitní jídlo a dechberoucí výhled?
Foto: archiv hotelů
Foto: archiv hotelů
Zámecký hotel Ratměřice obklopuje krásný rozlehlý park, kterému dominují dva sekvojovce obrovské, nejvyšší v Česku. Třeba právě pod jedním z nich si můžete užít piknik, který vyjde rovnou ze zámecké kuchyně, respektive z kuchyně elegantní restaurace Sequoia šéfkuchaře Pavola Pavlíka. Čekejte piknik ve velkém stylu, jeho součástí je například BBQ úprava masa, grilovaná i čerstvá zelenina, láhev Chateau Ratměřice a domácí koláč. Pokud se vám zrovna nebude chtít stolovat na zemi, můžete vzít zavděk stylovou terasou s výhledem na jezírko s kaskádou a jesetery.
V původním stavení Resortu Kovárna Frýdštejn bývala skutečně kovárna, chátrající budovu noví majitelé od roku 2012 pečlivě rekonstruují tak, aby se zachoval genius loci. Přenesenou připomínkou černého řemesla je dnes Josper gril a jídla na něm připravená si lze vychutnat na panoramatické zastřešené zahrádce. Nejkouzelnější je to tu v čase večeře, kdy se jídlo servíruje i se západem slunce.
Zažít atmosféru dovolené – a rovnou exotické – můžete v hotelu Four Seasons. Restaurace s terasou Miru je pojmenovaná podle japonského výrazu označujícího výhled. Utajená oáza pro maximálně dvanáct hostů nabízí sedmichodové degustační fusion menu kombinující japonskou a tradiční italskou kuchyni. Tento koncept navíc můžete doplnit speciálními párovanými koktejly. Unikátnost střešní restaurace podtrhuje neopakovatelný výhled na Pražský hrad a Karlův most, který ohromí i ty, kteří si mysleli, že hlavní město znají do posledního detailu.
Kousek od Mikulova najdete specifickou občerstvovací stanici. Vinice Coffeebar v přívěsu parkuje nad vinohrady a pocestným nabízí víno z vinařství Srholec, kávu severočeské pražírny Nordbeans, domácí limonády, míchané drinky i obložené chleby a sladkosti. Vychutnat si něco z toho v lehátku s výhledem na Pálavu je ten nejlepší zážitek, takže se z cesty lehce stane cíl.