Karlovy Vary, well done!
Grandhotel Pupp
Grandhotel Pupp
Také považujete za ideálně strávený čas takový, který je medium rare? Well done! Víkendová getaways za dobrým jídlem nejsou dnes nic ojedinělého. I nás v redakci můžete usvědčit z takových aktivit. Tentokrát jsme odjeli do Karlových Varů, abychom otestovali novinky v Grandhotelu Pupp. Chtěli jsme to stihnout ještě před tím, než odstartuje KVIFF, kolonáda se naplní lidmi a rezervace v nové luxusní restauraci Meat & Bone Steakhouse bude prakticky nemožná.
Návštěva Karlových Varů mimo filmový festival je vždy velmi mindfull zážitek. Krásné lázeňské město má úplně jiný vibe, který vás za každou zatáčkou vybízí k tomu se uvést do stavu pomyslné šavásany a obdivovat klid, který je prakticky všudypřítomný.
Naše kroky po příjezdu okamžitě směřovaly do Granhotelu Pupp, kde jsme se ubytovali v nově upravených pokojích Pupp Modern. Ty se nachází v části Parkside, která prošla výraznou revitalizací, jenž přináší vzdušnost a jednoduchost snoubenou s tradiční elegancí. A opravdu je na co se dívat, protože smysl pro detail byl při renovaci jasným leitmotivem. Tento směr dokazují byť jen hasicí přístroje v chodbách od společnosti Ampla, která za ně získala nejvyšší ocenění iF DESIGN AWARD 2022 Gold.
Dominantou nových pokojů je také poprvé v hotelu v České republice použitý laserový tisk na zdi, díky kterému hosté mohou spatřit budovu z roku 1906 v opravdu velkém rozměru. Řekněme si ovšem na rovinu, že spánek v kvalitním povlečení je velmi nepřenosným zážitkem, který je třeba vyzkoušet na vlastní kůži! A snídaně pod 480 kilovým křišťálovo-mosazným lustrem v moderním pojetí s osmdesáti světelnými body, který je připravený na míru pro Pupp od společnosti Preciosa, jistě podpoří váš apetit a mimosa pod ním je must have!
Když je řeč o apetitu, věděli jste, že Gradhotel Pupp otevřel v polovině března v historickém interiéru Pupp Quisisana Depandance restauraci? Jmenuje se Meat & Bone Steakhouse, a pokud vás úprava hotelových pokojů pouze mírně navnadila k návštěvě Karlových Varů, potom vás tato restaurace rozhodně přesvědčí. Obzvláště pokud milujete dobré maso, mořské plody a kvalitní víno! Komorní atmosféra vyloženě láká nejen k jedné skleničce toho nejlepšího, co může nabídnout Francie, Itálie, Argentina a Chille! Ale šéfkuchař Jiří Hulák, kterého můžete znát z pražského Aromi či La Verandy, vám k ní připraví nejen dokonalé ústřice, stařené aberdeen angus nebo Wagyu. Dokonce i jeho lanýžové hranolky jsou “to die for”!
Aby si restaurace zachovala svůj intimní ráz, je zde pouze 40 míst, a proto předpokládáme, že během festivalu zde bude naprosto plno. Udělejte si tedy rezervaci už teď, ať vám pak nemusíme s vědoucím výrazem ve tváří oznamovat: “My jsme vám to říkali!” Budou mít otevřeno od 12.00 - 15.00 a 17.00 - 23.00.