#HBMenu: sobotní těstoviny podle znamení zvěrokruhu

#HBMenu: sobotní těstoviny podle znamení zvěrokruhu

Pasta Astra aneb zjistěte, které těstoviny odpovídají charakteru vašeho znamení. Jednoduchá domáci carbonara, nebo sofostikované lastury a lasagne s dobou přípravy několik hodin?
Alice Filatova
——
1. dubna 2023

Foto: Profimedia

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč tíhnete k nějakému druhu těstovin více než k jiným jídlům? Podle astroložky Charlotte Hall na vás i výběr vašeho oblíbeného jídla může mnohé prozradit – někdo rád domácí klasiku „z lásky“ a jiní se spokojí pouze s mixem těch nejexotičtějších surovin, jejichž správná příprava může zabrat i dlouhé hodiny. Najdete podobnosti mezi svým charakterem a přípravou oblíbených těstovin? 
A pokud ne, poslouží vám alespoň jako inspirace na sobotní date night.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Jako vzdušné znamení má Vodnář často tendenci být neustále v běhu, což odráží i výběr jeho jídla. Gnocchi trvá připravit jen chvíli a variant existuje nekonečné množství, což je ideální pro Vodnáře, který má rád rozmanitost.

Ryby (19. února – 20. března)

Ryby jsou vodním znamením, takže není překvapením, že jejich oblíbená pasta by se neměla obejít bez mořských plodů. Podle astroložky Charlotte Hall je toto znamení plné překvapení, a proto různorodý mix pouze podtrhuje krásu mimozemské povahy tohoto znamení.

Pasta podle zvěrokruhu

Beran (21. března – 19. dubna)

Beran si rád dopřává to nejlepší – nevadí mu si na tyto požitky počkat, a proto doba přípravy je pro něj mnohdy irelevantní. Výsledek musí hlavně přinášet potěšení. Pro toto náročné znamení jsou proto ideální boloňské špagety, jejichž recept se nevyplácí nijak upravovat, ale naopak se jím řídit jako dogmatem. 

Býk (20. dubna – 20. května)

To, co Býkovi přináší radost víc než komukoliv jinému, je pocit domácího pohodlí. A na to neexistuje lepší recept než mac and cheese. U tohoto znamení láska prochází žaludkem – jídlo je tak důležitou záležitostí, kde je potřeba se věnovat i malým detailům. Oblíbená forma těstovin, skromné, ale kvalitní ingredience, et voilà! Pochopitelně nejlépe chutná s těmi nejbližšími.

Pasta podle zvěrokruhu

Blíženci (21. května – 20. června)

Dobrodruzi, jejichž duch je vždy někde na cestách, tíhnou k jídlům s minimálním množstvím přísad, ale zároveň plným chuti a života. Podle Hall jsou česnekové těstoviny tak ideální pro Blížence, kteří na svých cestách potřebují energii k nasycení svého hyperaktivního mozku.

Rak (21. června – 22. července)

Těstoviny tvaru lastur jsou pro toto znamení jako stvořené. Jejich elegantní tvar, křehkost a sofistikovanost evokují v tomto znamení potřebu vychutnat si každý kousek pěkně pomalu. Se sklenkou oblíbeného vína. A nejlépe v rámci romantické večeře při svíčkách se svou láskou.

Pasta podle zvěrokruhu

Lev (23. července – 22. srpna)

Toto ohnivé znamení miluje společnost lidí, s nimiž se rád dělí o vše, co i jemu přináší radost a štěstí. Není proto divu, že si Lev nejspíše nejvíce vychutná klasické špagety s domácími masovými kuličkami, které se zkrátka nedělejí jen ve dvou porcích. Tento pokrm je stvořen pro velkou rodinnou hostinu. Už jeho příprava je stejně důležitou součástí rituálu, který pouze umocňuje prožitek z jídla. 

Panna (23. srpna – 22. září)

Pro absolutní perfekcionisty, jako jsou Panny, neexistuje lepší jídlo než lasagne. Velmi kritičtí (avšak velmi vděční) gourmeti oceňují každý detail tohoto složitého pokrmu – k nedokonalostem a chybám jsou nekompromisní. A když vaří sami, vnímají tento proces jako hotovou alchymii. Ve finále se podle Hall jedná o druh těstovin, který není pouze jídlem, ale představuje celý sofistikovaný zážitek, který má navodit radost a pocit pohody.

Pasta podle zvěrokruhu

Váhy (23. září – 22. října)

Podle Hall si znamení, kterému vládne Venuše, nejvíce vychutnávají jídla, která považují za „jednoduchá na přípravu i konzumaci“. Vzhledem k nerozhodnému charakteru Vah jsou pro ně přímo dokonalým řešením ravioli. Nabízejí nekonečné variace náplní a hodí se k nim takřka libovolné sugo – od jednoduchého másla se špetkou šalvěje až po hutné salsy. 

Štír (23. října – 22. listopadu)

Štíři nikdy neplýtvají svými zdroji ani časem, a proto jsou podle Charlotte Hall jejich spřízněnými těstovinami jednoduché, avšak velmi unikátní a specifické penne alla vodka. Jedná se o perfektní jídlo, které si mohou jak připravit doma sami, tak si jej vychutnat v libovolné restauraci. Není na něm totiž co zkazit.

Pasta podle zvěrokruhu

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Toto intelektuální znamení je velkým milovníkem praktičnosti, a proto má rádo vše, co je všestranné, jednoduché na přípravu a vždy chutné. Všechny tyto vlastnosti mají fusilli – dají se jíst teplé, studené, coby samostatný pokrm nebo také v salátu. Fusilli umí všechno. 

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Praktický Kozoroh si rád vychutnává vše jednoduché a rychlé, co se dá konzumovat v libovolnou denní dobu a vždy chutná dobře – ať už během obědové pauzy nebo po nočním večírku. Carbonara je proto stvořená právě pro toto znamení. Podle Hall navíc Kozoroh nerad utrácí peníze a čas za „fancy“ jídlo, a proto je carbonara dokonalým řešením, které je dostupné kdekoliv a jen za pár minut.

Pasta podle zvěrokruhu

Alice Filatova

Lifehacky slavných, dobré a zdravé jídlo a (kultovní) filmy jsou její hlavní obsesí, o kterou se ráda podělí s čtenářkami Harper’s Bazaar.

Objednejte si předplatné Harper’s Bazaar

Časopis Harper’s Bazaar
Předplatné

Podobné články

Sleduj nás
na instagramu