#BrunchTime: Kam (nejen) na víkendový brunch v Praze?
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaručeně doporučovaných a osvědčených míst, kde si užít v Praze skvělý brunch, je nespočet. Na vašem seznamu tak rozhodně nesmí chybět ani tato niche místa:
Pouhé tři minuty chůze od Karlova mostu na Starém Městě si můžete užít nedělní brunch v historickém, pětihvězdičkovém hotelu s jedinečnými panoramatickými výhledy. Kulinářské umění restaurace The Mozart Prague je naprostou sázkou na jistotu, pokud jde o dechberoucí brunch, kterým zakončíte víkend. The Mozart Prague nabízí také možnost využití odděleného dětského koutku s hlídáním (ano, prosím!), takže si návštěvu užijí nejen rodiče, ale úplně všichni!
Pokud si toužíte dopřát nedělní brunch v centru města, restaurace Augustine na Malé Straně a její proslulý Augustine Brunch pro vás bude tím pravým. Skvělá atmosféra a živý hudební doprovod udělají z vašeho nedělního odpoledne nezapomenutelný zážitek, který si budete přát co nejdříve zopakovat. Během letních měsíců si navíc můžete brunch užít na krásné terase se zahradou, která je právem zákazníky žádaným a oblíbeným místem. Menu plné seafood, nekonečného množství jarních závitků, masa na grilu a bohaté nabídky teplých i studených pokrmů má na svědomí talentovaný šéfkuchař Jan Horák. Ten se po dlouhých letech v zahraničí usadil na domácí půdě a vede restauraci Augustine od letošního ledna.
Sympatické sousedské bistro v Dejvicích, které se na malém prostoru snaží nabízet skoro vše. Je velmi jednoduché si jej zamilovat a zařadit ho mezi oblíbená místa, kam se budete rádi vracet. Těšit se můžete na výběrovou kávu z místních pražíren, domácí koláče a brunche z prvotřídních surovin, které si přímo říkají o společnost výběrových naturálních vín. Šodó bistro je útulné místo, kde prim hraje jednoduchost, a vzpomenout si zde na dětství je více než snadné. Mimo vše ostatní vás ale také jistě zaujme design prostoru, který má na svědomí Adéla Lipár Kudrnová.
Nedělní brunch každý den! Tak přesně tímto heslem se v Etapě všichni řídí a nabízí tak hostům denně barevné #HomeMade menu, které je plné neokoukaných kombinací. V Etapě naslouchají přírodě, a tak vše tvoří z lokálních a sezónních surovin, které mají na svědomí místní farmáři. Součástí brunchů je 100% celozrnný kváskový chleba s fermentovanými bramborami a celozrnnou moukou mletou na kameni. Nejčerstvější (a již nyní velmi populární) novinkou, kterou Etapa nabízí, jsou kynuté špaldové koblížky máčené v hnědém másle se šlehačkovým krémem s malinami, prosseccem a ořechovým likérem. Yum!
Zakladatelé Kampa Cafe tvrdí, že vše začíná snídaní, a tomuto tvrzení se jim daří s hrdostí dostát. Malá kavárna s velkým srdcem v centru Prahy vás okouzlí nejen dechberoucí nabídkou snídaní a výběrovou kávou, ale také domácími dorty, které přímo v Kampa Cafe připravují každý den dle vlastních receptur. Začít den brunchem v Kampa Cafe se však dá nejen o víkendu!