Víkendový foodie plán

Pochůzky od restaurace k restauraci může být velmi neotřelá forma fitness procházky, která bude bavit především gurmány a hedónisty. Sestavili jsme foodie itinerář, do kterého patří ty nejzajímavější současné podniky.

Sobota

Brunch v Bockem

Víkendový maraton začněte brunchem v bistru Bockem. Je to nový podnik, který vznikl z popudu šéfkuchaře Kavárny co hledá jména Ondřeje Kynčla, který se ve svých autorských receptech kombinuje nevšední chutě. A hlavně dokazuje, že i snídaně mohou být luxusní degustační zážitek. Menu snídaňové degustace se mění podle sezóny, ale vždycky to bude zážitek. Nadýchaná vejce benedikt, krupicová kaše lehká jako obláček - to nepřeháníme! Není divu, že za pár měsíců od otevření se podnik snad tak oblíbeným, že je lepší zařídit si rezervaci dopředu, a vůbec nevadí, že se nachází tak trochu bokem… 

Otevřeno od pondělí do pátku od 8 do 12 hodin, v sobotu od 9 do 13 hodin

Foto: archiv podniku

Odpolední káva v Café Re:public Prague 

Ze Smíchova, kde je Bockem, je to nedaleko na Petřín. Je to ideální místo pro procházku a taky lehké vytrávení, ale pokud vás bude chůze Petřínským vrchem zmáhat, nabrat sílu můžete v nové kavárně v industriálním duchu Café Re:public Prague s výhledem přímo na rozhlednu. Dejte si tu kávu, a pokud budete mít místo, prozkoumejte na vlastní kůži i jídelní lístek. 

Otevřeno od pondělí do neděle od 10 do 22 hodin 

Foto: archiv podniku

Romantická večeře v Občanské plovárně

Večeři s okouzlujícím výhledem na Vltavu si můžete užít v Občanské plovárně. Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí, a tak tyhle výjimečné poříční lázně na břehu Vltavy znovu ožívají. Menu a koncept mají na starosti dva kuchaři, Jan Mužátko ml. a Filip Hošek. Oba studovali prestižní kulinářský institut Paula Bocuse v Lyonu a tak v jídelním lístku najdete speciality, které kombinují českou a francouzskou kuchyni. Pokud chcete malý tahák, zaměřte se v jídelním lístku například na pečené kuře v jogurtu s libečkem nebo králičí stehýnko se slaninou. 

Otevřeno od pondělí do neděle od 11.30 do 23.30 hodin 

Foto: archiv podniku

Neděle

Na oběd do Amana

Kachní prsa s fíkovým dženem, gorgonzolou a ostružinami nebo mořské plody, sušený kaviár bottarga a mangold, to jsou netradiční kombinace, které si můžete dát na speciální pizze Gourmet v restauraci Amano. Už samotnou pizza placku tu vyrábějí netradičně, používají na ni výběrovou italskou mouku, a těsto z ní pak nechávají tři dny kynout, aby se dosáhlo kýžené křupavosti a dobré stravitelnosti. Myšlenka celého menu vychází z tastingu - servírují tu menší porce, to proto, abyste mohli vyzkoušet více chodů i během jedné návštěvy. 

Otevřeno od pondělí do soboty od 11:30 do 00.00, v neděli od 12 do 23 hodin

Foto: archiv podniku

Odpolední piknik s piknikovým košem z Bystra 

Po vydatném obědě to bude chtít menší výlet po pražských panoramatech. „Vydrápejte” se až na Vyšehrad a za odměnu si můžete dopřát piknik. Abyste nemuseli vláčet veškeré piknikové propriety s sebou, zamiřte do nové kavárny Bystro přímo v areálu Vyšehradu, kde vám vybaví piknikový koš samými lahůdkami a půjčí vám i deku, skleničky a příbory. 

Otevřeno denně od 10 do 22 hodin, na Facebooku jako Bystro Cafe

Foto: archiv podniku

Sklenka vína ve Dvojce

Gurmánské putování můžete zakončit na pražské Letné a dát si dvojku ve Dvojce. Dvojka je prudce stylový vínobar, jehož atypicky bílý interiér navrhlo duo Jan Plecháč a Henry Wielgus. Zatímco interiér dozdobují vybrané (bílé) kousky z různých koutů Česka, ve vinném menu je sběr vyhlášených ročníků z Itálie, Francie, Moravy či Rakouska. Troufáme si odtušit, že navzdory názvu jedna dvojka nejspíš stačit nebude… 

Otevřeno každý den od 17:00 do 1:00

Foto: archiv podniku

Čtěte dál