Tři food knihy, které jsou inspirativní a tak krásné!

Protože i polička v kuchyni může vypadat super designově.

Foto: Shutterstock

Když je jídlo nádherně nafoceno, na kvalitním papíře, vše je přehledné a nápadité, motivace vařit doma, dozvídat se o nových potravinách, přístupech a životních stylech se objeví hned, jak nalistujete první stránku. Vybrali jsem tři kuchařky, které vás doslova donutí uvařit si večeři doma a dokonce i vynechat návštěvu kavárny a raději si připravit vlastní výtečnou kávu.

The Green Kitchen

David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Bezkonkurenčně dokáží mixovat běžné kuchyňské zásoby s čerstvou sezónní nabídkou. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě chutných vegetariánských jídel. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou receptů. Od 10. srpna si ji můžete konečně pořídit i v českém jazyce!  A to díky známé a uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitchenette. Tak dlouho čekala na českou verzi The Green Kitchen, až se ji rozhodla vydat sama. „Luise a David jsou mému srdci velmi blízcí, jsou mým největším vzorem. Nesmírně talentovaní manželé ze Stockholmu, rozumí výživě a navíc mají obrovský talent své recepty nádherně vyfotit a natočit. Jejich knihy jsou úžasné, inspirativní, překrásné a vůbec ne jen pro vegetariány,“ popisuje Markéta.

Foto: archiv The Green Kitchen

Velká kniha o kávě

Petra Davies Veselá je přední česká baristka, která se v oboru pohybuje již mnoho let. Měla vlastní kavárnu, několikrát vyhrála mistrovství republiky v přípravě kávy, vede baristické kurzy. Svět kávy je v neustálém pohybu, rozvíjí se a objevují se nové metody příprav, podniky i trendy. Proto vznikla Velká kniha o kávě, která vám představí tuto kulturu v její současné podobě, seznámí vás s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary, nabídne řadu nových metod přípravy a seznámí vás s recepturami. Také v ní najdete praktické rady jak založit a úspěšně provozovat vlastní podnik. Je to opravdu kniha pro kohokoli – pro běžné spotřebitele, kteří si dobrou kávu rádi uvaří doma, ale i pro profesionální kavárník a baristy. Nádherné fotografie Davida Židlického vás vtáhnou do děje a zavedou přímo na plantáže i do pražíren. Kniha bude k dostání od 17. 10. 2018.

Foto: archiv  Velká kniha o kávě 

A co teda jíš?

Milujete lahodná jídla a minimalistický, velmi čistý design? Pokud jste na obě otázky odpověděla kladně, ale ještě nemáte veganskou kuchařku food blogerky Lindy Müllerové A co teda jíš?, pak to rychle napravte! Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Lindy smysl pro humor ve spojení s jejím citem pro úspornou estetiku inspiruje k vaření i ty, kteří nevědí, kde se jejich kuchyň nachází. A druhá věc, kterou dostaňte z hlavy, je strach z veganských jídel. V kuchařce najdete přesně 75 receptů – nic víc, nic míň, všechny chutné a nepřekombinované. Od lehkých svačinek přes hlavní chody až po sladké pamlsky. Spousta z nich navíc obstojí i v bezlepkovém či dietním jídelníčku, a tak vám možná nevylepší jen karmu, ale i životní styl.

Foto: archiv A co teda jíš?

Tip: Naučte se péct bezlepkově!

Bezlepkové pečení rozhodně není jednoduchá disciplína. Schär proto přišel s novou recepturou mouky Mix B Bread-Mix a nachystal pro příznivce bezlepkového života inspirativní kurz pečení! Pod vedením Kateřiny Blažkové z bezlepkového pekařství a cukrářství Spolu-bez-lepku s.r.o. se naučíte péct domácí chléb i sladké pečivo. O své zkušenosti se podělí foodblogerka Monika Menky alias Celiaxmoni, autorka populární kuchařky Můj život bez lepku.

Kurz se bude konat 20. září 2018 od 16.00 do 18.00 hodin v Laboratorio na Starém Městě - RSVP: mkremrova@wsczech.cz.

Čtěte dál