Ochutnejte menu šéfkuchaře pařížského Buddha Baru

Do Prahy přijel Ashvim Potimah a připravil speciální menu, které si můžete užít pouze během Velikonoc.

Foto: archiv

Šéfkuchař pařížského Buddha Baru, Ashvin Potimah, se narodil na Mauriciu a jak nám sám prozradil, v každém jídle, které si pro speciální velikonoční menu v pražském Buddha Baru připravil, je troška z jeho rodného kraje.

Můžete se tak těšit na vynikající asijské jídlo které je vyšperkované k dokonalosti. Jak vizuálně, tak chuťově. 

I přes jeho mladý věk (narodil se v roce 1987) má totiž v životopise hned několik zkušeností, na které může být opravdu hrdý. Vařil například v pětihvězdičkovém hotelu Turtle Bay, vprestižním hotelu "W" a za zmínku rozhodně také stojí je dvě vítězství v Daffaya Culinary Salon v sekci “Best signature dish”  ( 2010 and 2011).

Díky jeho zkušenostem se tak nebmusíte bát Ashvinových neobvyklých kombinací. Ty se vám totiž v ústech promění na dokonalou manu.  

Foto: archiv Buddha Bar

Jaké speciality si tedy Ashvin připravil?

Předkrm

Tuňákový tartar „Cannelloni style“ s mučenkovým vinegreatem

Smažené pikantní tofu

Hlavní chod

Grilované jehněčí kotletky se „ Sage“ teriyaki omáčkou

Grilované kuře s kumquatovým chutney a pomerančovo - mrkvovým pyré

Dezert

Creme brulée z limetkových listů

Čtěte dál