Nová cool místa v Praze, která si zamilujete!

Tyto podniky stojí za to navštívit!

1 Manifesto Smíchov
Foto: archiv PR

19. července si nenechte ujít otevření nového Manifesta na Smíchově. Organizátoři slibují zážitky propojující gastronomii, elegantní design a kulturní a umělecký program obyvatelům levého břehu Vltavy. Na Smíchově by měla vzniknout letní oáza, kde nebude chybět vodní prvek, zelená svěží zahrada, tankové pivo, originální limonády a koktejly, spárované s neobvyklými recepty a exotickými kuchyněmi. Manifesto by mělo oživit nyní nevyužívaný dvůr smíchovského secesního Národního domu, kde v současnosti parkují auta. Pop-up bude mít kratší život než market Na Florenci a po zimě se přestěhuje na jiné místo Prahy 5.

2 Red Concept Store
Foto: archiv PR

Jedinečnost, dokonalý interiér, exkluzivní capsule módní kolekce nebo první české hair spa – to vše ve zkratce charakterizuje Red Concept Store, který se v červnu otevřel v Praze v prostoru bezprostředně sousedícím se známým Red Salonem. Majitelka Jana Šafářová tak společně s kreativní ředitelkou Mirkou Myšičkou vytvořily místo, které má svůj začátek i konec. Dotažený a příjemný koncept kadeřnického salónu s kavárnou a nyní i s obchodem s českou autorskou módou, kosmetikou, šperky a doplňky, z nichž některé budou k dostání právě jen v Red Concept Store, se nachází v samém srdci Prahy, ve Vězeňské 3. Příjemná oáza klidu a sebe rozmazlování má otevřeno každý všední den od 9.00 do 21.00 a v sobotu od 10.00 do 17.00.

3 Pop-up restaurace ve Four Seasons Hotel Prague
Foto: archiv PR

Pražský hotel Four Seasons uvádí tuto letní sezónu dvě pop-up restaurace - MIRU a Piazzetta. Na dvou terasách, které hostům nabídnou neopakovatelné výhledy na Prahu, se odehrají dva různé kulinářsko-designérské příběhy ze dvou odlišných, a přesto propojených světů. Díky netušeným kombinacím vizuálních podnětů tak bude toto místo zcela jistě patřit k těm největším (nejen) instagramovým lákadlům v Praze.

První z konceptů, MIRU, byl pojmenován podle japonského slova označujícího „výhled“. K dívání toho nabídne vskutku mnoho - utajenou japonskou oázu na střešní terase, která doposud nebyla pravidelně využívána ani přístupna veřejnosti, japonskou fusion kuchyní vytvořenou šéfkuchařem Leonardem Di Clemente, který se nechal inspirovat svým pobytem v Japonsku, ale i neopakovatelný výhled na Pražský hrad. Komorní atmosféru podtrhne kapacita pouhých 16 lidí.

Koncept Piazetta je inspirován tradičním náměstím starých italských městeček vonících směsicí středomořských stromů, citrusů, rajčat a bylinek z přilehlých zahrad. Vřelá atmosféra, kterou podtrhne typická fontána a terakotové květináče, prostor pro setkávání, italská kuchyně s food truckem i tradiční zmrzlinový stánek, který na terase přibude v průběhu července – to vše pod taktovkou talentovaných designérů a toho nejpovolanějšího kuchaře, Mattea Crubellati, který je autorem autentického Piazzetta menu.

4 Exkluzivní šampaňské Perrier-Jouët v baru hotelu Augustine
Foto: archiv PR

Exkluzivní hotel v Praze na Malé Straně se nachází v samém srdci historického centra mezi Pražským hradem a Karlovým mostem. Budova hotelu byla původně postavena jako augustiniánský klášter skládající se ze sedmi charakteristických budov, které byly v roce 2009 citlivě zrekonstruovány na jeden z nejluxusnějších hotelů v Praze s neopakovatelnou atmosférou. Augustine slaví desáté výročí a oslavu pojal velkolepě, spojením s exkluzivním šampaňským Perrier-Jouët. Šampaňské si můžete vychutnat v překrásných zahradách, které jsou ukryty uvnitř hotelového komplexu.

Čtěte dál