Cukroví last minute

Každý rok se to opakuje. Nestíhám. Druhý adventní týden si uvědomím, že nemám žádné dárky a ani žádné cukroví nekřehne a nečeká na Štědrý den.

Foto: archiv Rohlik.cz

Trouba je studená, ale chuť na cukroví, ta se nezmenšuje. Rozhodla jsem se, že letos si ušetřím práci. Kde se dá sehnat cukroví last minute? 

Na Manifesto Winter Marketu

Jedlé i ty nejedlé dárky mají na Manifesto Winter Marketu. U některých stánků tu pojímám rychlý názor, že nejlepší cukroví je to tekuté, zvlášť jedlá-li se o vánoční punč, vaječný koňak či svařené víno. Pokud bych se však chtěla držet tradic, balíček cukroví místo mě napekli u stánku pekárny Nostress Bakery. 

Foto: archiv Manifesto Market

Ve Sweet Secret of Raw

Tak trochu jiné cukroví umí v Secret of raw. Bez lepku, bez laktózy, slazené pouze přírodními sladidly, takže si přijdou na své i ti, kteří dokáží i o Vánocích projevit pevnou vůli. Například na rawfaelo kuličky používají jen kokosové máslo a agáve sirup, medvědí tlapky v raw kvalitě jsou z kešu a lískových ořechů, kakaových bobů, nepřaženého kakaa, kokosového másla a agáve sirupu. 

V La Petit France

Barevné perníčky, barevné pusinky nebo speciální lízátka pro děti, i to může být netradiční součást vánočního menu. Dá se tu přičichnout i k tomu, jak chutnají Vánoce ve Francie, pečou tu totiž Buche de Noël, typickou francouzskou vánoční roládu. www.petite-france.cz 

Foto: archiv La Petit France

V Erhartově cukrárně

Patnáct druhů cukroví, od klasik přes méně tradiční, pečou cukrářky v Erhartově cukrárně. Taková mocca zrna, cukroví z mandlového těsta nebo košíčky s karamelovým krémem vystřelí vánoční prostřený stůl na úroveň michelinského podniku. 

V internetovém supermarketu Rohlik.cz

Upečeno jedním klikem! Cukroví Rohlíku dodávají z Merhautova pekařství a z Pekařství Kabát. Největší poptávka přitom v loňském roce byla po máslových rohlíčcích, medových perníčcích a lineckém cukroví. Ale také po vánočkách, které budou letos nově pekaři péct přímo ve skladu a dodávat zákazníkům až ke dveřím jen pár hodin po upečení. www.rohlik.cz 

Foto: archiv Rohlik.cz

Na farmářských trzích

Na farmářské trhy Náplavka bývá nával u stánku cukrárny Kochánky, která má napečeno. Včelí úly, vanilkové rohlíčky, linecké nebo kokosky. Prostě klasické evergreeny každých Vánoc. Tomu se nedá čelit! 

Na e-shopu Košík.cz

Přeci jen asi zkusím přípravu cukroví ve smyslu, „aby se vlk nažral a koza zůstala celá”, a něco upeču. Ovšem z těsta, která za mně připravil někdo jiný. Různé druhy hotových těst na různá cukroví od Merhautova pekařství mají v Košíku. I tak se lze tvářit jako dokonalá hospodyňka.  

Čtěte dál