5 důvodů, proč je teď ideální čas na pivo

Před pár dny jsme měli redakční teambuilding, na kterém jsme ale nezkoušeli žádné adrenalinové sporty, ani paintballové závody v hustých lesích. Šli jsme na pivo do pivnice Dva kohouti. Podobné místo nejen k utužení pracovních vztahů a k podnícení nových nápadů můžeme jen doporučit. Protože…

Foto: archiv Ambiente

1. Jde o moderní pivní bar

Dva kohouti nejsou typická česká hospoda, ale pivní bar, jehož součástí je pivovar. Sedí se tu u dlouhých stolů, postává s pivem na stojáka a pro pivo se chodí k výčepu. Hosté jsou tak živou součástí podniku a podílejí se na atmosféře. A pokud se chcete seznámit, je právě tady to nejlepší místo! 

2. Pivo je trendy

Rozmach malých pivovarů je zřetelný i v České republice, v tuhle chvíli je jich kolem čtyř stovek. I když se v podnicích čím dál častěji pijí výraznější hořká piva typu IPA a ALE, základem je kvalitní pitelný ležák. V pivovaru Dva kohouti vaří ležák Místní pivo, který připravují sládek Lukáš Tomsa a výčepní Lukáš Svoboda. 

3. Pivo je věda 

Základem Místního dvanáctistupňového ležáku plzeňského typu je český slad a chmel ze Žatce. Pivo má zhruba 4,9% alkoholu a 40 jednotek hořkosti. U dvou kohoutů se čepuje samospádem a jedinečné je i chlazení - každý typ piva vyžaduje jinou teplotu. Pokud si chcete osvojit trochu výčepního umu, což se potom u stolu štamgastů může hodit, tak si pamatujte, že slabé ležáky se chladí na nejnižší teplotu, silné IPA a stouty na vyšší a nejteplejší se tu podávají piva typu sour - u Kohoutů se to pozná podle barvy neoprenu, který chrání trubky v pípě. Nejsvětlejší jsou nejchladnější. 

4. Čerstvé pivo na piknik 

Když si budete chtít dát pivo venku, třeba na pikniku, nemusíte chodit se džbánkem a bát se, kdy spadne pěna. Pro tyto účely v Kohoutech mají speciální stroj na uzavírání plechovek, a tak si můžete odnést jakékoliv pivo z nabídky zcela čerstvé. 

5. Když se ťuká, tak na štěstí! 

Dej Bůh štěstí je pozdrav, který je spjatý se sládky, zatímco výčepní si připíjejí „Na zdraví”, u Kohoutů obě řemesla velmi ctí a tak si připíjejí „Na štěstí! 

Foto: archiv Ambiente             

Extra tip:

Na pivo sem můžete zajít klidně už dneska. Od 17.00 do 21.00 hodin tu proběhne křest nové knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka 365. Kromě Hejlíka a knížek Gastromapy tam budou foodtracky, pivo, česká whisky a spoustu foodies.

Foto: archiv Lukáše Hejlíka

Čtěte dál